NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

Η σημαντικότητα της υδροκοπής στον κλάδο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων

Τα πλεονεκτήματα της υδροκοπής στη βιομηχανία του μαρμάρου

Είναι γνωστό πως ο κλάδος του μαρμάρου, αλλά και των φυσικών πετρωμάτων γενικότερα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Αρχιτέκτονες, διακοσμητές και σχεδιαστές χώρων προδιαγράφουν έργα με συνεχώς αυξανόμενες αισθητικές απαιτήσεις και μη παραδοσιακά σχέδια και μοτίβα. Ταυτόχρονα, η  ποιότητα και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα του κάθε έργου  απαιτούν μεθόδους και συνεργάτες που θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν με ακρίβεια και συνέπεια.

Μία από τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιείται στον κλάδο του μαρμάρου είναι αυτή της υδροκοπής. Η μέθοδος της υδροκοπής φαίνεται να είναι ιδανική λύση για όλους αυτούς που αναζητούν ταχύτητα, ποιότητα και σχεδιαστική λεπτομέρεια στα project τους. Τι είναι ακριβώς όμως αυτή η μέθοδος και πώς εφαρμόζεται; Δείτε παρακάτω μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της μεθόδου υδροκοπής.

 

Τι είναι η υδροκοπή;

Η υδροκοπή είναι μια μέθοδος κοπής με εκτόξευση νερού, με την ικανότητα να κόβει όλα τα είδη των υλικών, σε ακανόνιστα σχήματα, με εξαιρετική ακρίβεια και ποιότητα ακμής. Αποτελεί μια κρύα μέθοδος κατεργασίας κατά την οποία δεν αναπτύσσονται θερμικές τάσεις, κάτι που καθιστά τη συγκεκριμένη μέθοδο ιδιαίτερα ασφαλή. Εξαιτίας της τεράστιας κινητικής ενέργειας που αναπτύσσει, προσφέρει μεγάλη ακρίβεια κοπής σε οποιοδήποτε υλικό ανεξαρτήτου πάχους, ενώ έχει τη δυνατότητα να εναλλάσσει σχήματα και υλικά χωρίς να τα παραμορφώνει. Η χρήση της μεθόδου υδροκοπής στον κλάδο του μαρμάρου προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα αλλά και οικονομία. Μπορεί να φαίνεται μία εύκολη και απλή μέθοδος, αλλά στην πραγματικότητα είναι περίπλοκη και πρόκειται για προηγμένη κοπή υψηλής τεχνολογίας.  Πώς ακριβώς δουλεύει η υδροκοπή;Η βασική και απαραίτητη πρώτη ύλη για την υδροκοπή είναι το συνηθισμένο νερό της βρύσης. Το νερό φιλτράρεται και συμπιέζεται μέσω μιας αντλίας υψηλής πίεσης και στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω σωληνώσεων του υδροκοπτικού μηχανήματος. Ένα ακροφύσιο μικρής διαμέτρου συγκεντρώνει το νερό,  του οποίου η υψηλή πίεση μετατρέπεται σε υψηλή ταχύτητα. Η υπερηχητική ακτίνα νερού κόβει κάθε είδους υλικό και η διαδικασία αυτή ονομάζεται καθαρή υδροκοπτική μέθοδος.

Για να αυξηθεί η ισχύς της υδροκοπής, προστίθενται κόκκοι λείανσης στην παροχή νερού η οποία μετατρέπεται σε υψηλής ταχύτητας υγρό, σαν γυαλόχαρτο, ικανό να κόψει κάθε είδους σκληρό υλικό, όπως μάρμαρο, φυσική πέτρα, γυαλί, μέταλλο και άλλα σύνθετα υλικά. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται λειαντική υδροκοπτική μέθοδος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ένα ενδεικτικό παράδειγμα χρήσης της μεθόδου υδροκοπής στο εργοστάσιό μας.

Πού εφαρμόζεται η μέθοδος της υδροκοπής;

Η τεχνική της υδροκοπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά υλικά και για πολλούς λόγους. Με την υδροκοπή και τα πιο σκληρά υλικά όπως μάρμαρο, γρανίτης, τραβερτίνη, σχιστόλιθος, ασβεστόλιθος, αλλά και κάθε άλλη φυσική πέτρα μπορούν να κοπούν ακόμη και σε λεπτές στρώσεις για να χρησιμοποιηθούν σε πατώματα, πάγκους, επενδύσεις τοίχων ή λοιπές ειδικές κατασκευές.

Σε κατασκευές για τις οποίες υπάρχει ανάγκη λεπτότερου χειρισμού, όπως σε καλλιτεχνικές εργασίες που απαιτούν χρήση υλικών όπως το μάρμαρο, το μέταλλο και το γυαλί ή πορσελάνη, η μέθοδος της υδροκοπής συνιστάται επίσης ως κατάλληλη.

Σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους κοπής, η μέθοδος της υδροκοπής μειώνει δραματικά τον χρόνο επεξεργασίας του υλικού και προσφέρει απόλυτη ακρίβεια. Με ακρίβεια κοπής ± 0,1 έως ± 0,2 mm (η ακρίβεια κυμαίνεται μεταξύ μηχανών), η υδροκοπή είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη μέθοδος και γι ‘αυτό χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε πολλές βιομηχανίες για περίτεχνα και περίπλοκα σχέδια και αρχιτεκτονικές εργασίες που απαιτούν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

 

Ποια είναι τα οφέλη της υδροκοπής στον κλάδο του μαρμάρου;

Η χρήση της τεχνολογίας κοπής με νερό αποτελεί μία μέθοδο με σημαντικά οφέλη. Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά, ενώ παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε όφελος, αλλά και πώς αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

  • Κόβει με ακρίβεια κάθε σχέδιο και σχήμα. Η κοπή waterjet, μέσω μία σειράς εφαρμογών και προγραμμάτων που διαθέτει, μπορεί να κόψει ακανόνιστα σχήματα με εξαιρετική ακρίβεια και ποιότητα στις άκρες (ή ακμές).
  • Κόβει με ευελιξία κάθε τύπο και πάχος μαρμάρου. Η μέθοδος της υδροκοπής είναι η μόνη που επιτρέπει την κοπή ιδιαίτερα σκληρών υλικών και με αρκετό πάχος και μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα. Προσφέρει απίστευτη ευελιξία για οποιοδήποτε τύπο μαρμάρου και για κάθε πάχος.
  • Διατηρεί λεία και ομαλή την επιφάνεια, αλλά και τις άκρες (ή ακμές) του μαρμάρου. Η  ποιότητα στην εμφάνιση του μαρμάρου είναι από τους κύριους λόγους που αρχιτέκτονες και σχεδιαστές επιλέγουν τη μέθοδο της υδροκοπής. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί θερμότητα ή πίεση στην μαρμάρινη επιφάνεια, κάτι που προστατεύει την εμφάνιση του υλικού. Η επιφάνεια του μαρμάρου παραμένει λεία, σε σημείο που χρειάζεται ελάχιστη ή και καθόλου περαιτέρω επεξεργασία, κάτι που εξοικονομεί σημαντικό χρόνο, αλλά και κόστος.
  • Διατηρεί την αντοχή του μαρμάρου. Επειδή αποτελεί κρύα μέθοδος κατεργασίας,  δεν προκαλεί ρωγμές ή πιέσεις στο μάρμαρο που μπορεί να το τραυματίσουν.  Αντίθετα, το υλικό διατηρεί την αντοχή του χρόνο.
  •  Δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Δεν προσθέτει τοξικές ουσίες στο περιβάλλον και δεν το μολύνει, καθώς το νερό και οι κόκκοι λείανσης που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά ασφαλές για να απορρίπτονται φυσικά ή να στραγγίζονται. Ταυτόχρονα, η κοπή με εκτόξευση νερού δεν εκπέμπει στο περιβάλλον σκόνη ή σωματίδια που είναι επιβλαβή σε περίπτωση εισπνοής. Επιπλέον, το νερό επαναχρησιμοποιείται.Η ποσότητα του νερού που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάρκεια του έργου. Ωστόσο, οι μηχανές εκτόξευσης νερού επαναχρησιμοποιούν το νερό, κρατώντας την κατανάλωση του νερού σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
  • Εξοικονομεί σημαντικές πρώτες ύλες. Η αφαίρεση μαρμάρου κατά τη διαδικασία υδροκοπής γίνεται με ακρίβεια, κάτι που συμβάλει στη μείωση της φύρας και των απορριμμάτων του συγκεκριμένου υλικού, αλλά και του κάθε υλικού που χρησιμοποιείται. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται σημαντικές πρώτες ύλες, αλλά και κατ’ επέκταση σημαντικοί οικονομικοί πόροι.
  • Εξοικονομεί σημαντικό χρόνο. Καμπύλες, ευθείες, τομές, εσωτερικές τρύπες κι άλλες λεπτές εργασίες που απαιτούσαν χρόνο και εξειδικευμένες γνώσεις, τώρα κόβονται με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια.
  • Εξοικονομεί σημαντικό κόστος. Η εξοικονόμηση των πρώτων υλών, του χρόνου, της περαιτέρω επεξεργασίας που μπορεί να χρειαζόταν το μάρμαρο, αλλά και η επαναχρησιμοποίηση του νερού, έχουν ως αποτέλεσμα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και πόρων. Γι’ αυτό το λόγο, η μέθοδος της υδροκοπής έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη σε σχέση με άλλες παραδοσιακές μεθόδους κοπής.

 

Η μέθοδος της υδροκοπής στην Stone Group International

Στην Stone Group International χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της υδροκοπής εδώ και πολλά χρόνια, δίνοντας οποιοδήποτε σχήμα μας ζητηθεί, σε οποιοδήποτε από τα λευκά ή τα έγχρωμά μας μάρμαρα. Οι εφαρμογές μας, που μέσω του δικτύου των πελατών μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αφορούν αρχιτεκτονικές κατασκευές εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, καλλιτεχνικά έργα ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, καθώς και εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες κατασκευές ειδικής παραγγελίας.

Σε σχέση με τη διαδικασία, θα θέλαμε να αναφέρουμε τον λεπτό και προσεγμένο χειρισμό που απαιτεί η χρήση του μηχανήματος υδροκοπής, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το προσωπικό που θα χειριστεί το μηχάνημα της υδροκοπής να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για όλα τα στάδια της μεθόδου, από τα αρχικά σχέδια που  θα πρέπει να επεξεργαστεί στο κατάλληλο πρόγραμμα, την ίδια τη διαδικασία της κοπής έως και την αποθήκευση και τη μεταφορά του. Τη διαδικασία της υδροκοπής έρχονται πολλές φορές να συμπληρώσουν τα άτομα του καλλιτεχνικού μας τμήματος, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους προσεγγίζουν ολιστικά και φέρουν σε πέρας κάθε σχεδιαστική δημιουργική ιδέα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις εφαρμογές μας.

Μπορούμε να δώσουμε οποιοδήποτε σχήμα, σε οποιαδήποτε διάσταση και σε οποιοδήποτε μάρμαρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε μορφή στα σχέδιά σας.