NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

Μωσαϊκά και Πλακίδια, Τάσεις και Εφαρμογές στην Αρχιτεκτονική και το Design

Μωσαϊκά και Πλακίδια στο Interior Design

Μωσαϊκά, ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης

Τα μωσαϊκά ήταν πάντα ένα διαχρονικά εντυπωσιακό στοιχείο διακόσμησης με εφαρμογές από την Εποχή του Xαλκού στην Τύρινθα, στις Μυκήνες της αρχαίας Ελλάδας, έως και σήμερα. Ναοί, ιδιωτικοί, δημόσιοι χώροι και εκκλησίες είχαν διακοσμηθεί με εκπληκτικές εφαρμογές μωσαϊκών.

Στην σύγχρονη εποχή, και ενώ τα μωσαϊκά ήταν μία πολύ δημοφιλής επιλογή κατά την διάρκεια των δεκαετιών 60 και 70, επανήλθαν ως νέα τάση, καθώς η τεχνολογία διευκόλυνε την κατασκευή μωσαϊκών και πλακιδίων υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Εφαρμογές μαρμάρινων Μωσαϊκών

Τα μαρμάρινα μωσαϊκά ήταν πάντα μία διαχρονική όμορφη επιλογή φυσικού υλικού στην Αρχιτεκτονική και το Design, καθώς συμβάλλουν στην δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου και πολυτελούς περιβάλλοντος κατοικίας ή εργασίας. Η εφαρμογή τους σε τοίχους ή δάπεδα, δημιουργεί ένα μοναδικό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Τα μαρμάρινα μωσαϊκά πάντα πρόσφεραν μία σειρά από υπέροχες και συναρπαστικές υφές, σχήματα, χρώματα και μορφές που συνδυάζονται όμορφα με οποιοδήποτε σχέδιο, είτε μοντέρνο είτε κλασσικό. Σήμερα, είναι διαθέσιμη μία μεγάλη γκάμα μαρμάρινων μωσαϊκών, από απλά μονόχρωμα, έως πλακίδια ιδιαίτερης υφής κι επεξεργασίας που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε ύφος και χρωματική παλέτα προτιμηθεί για την δημιουργία ενός χώρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλάτη κουζίνας, έως σε τοίχους και δάπεδα μπάνιων, δημιουργώντας μοναδικούς προσωπικούς χώρους.

Ειδικότερα, η επιλογή μωσαϊκών και πλακιδίων με θέμα την φύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος, σχήμα ή σχέδιο και να βρει εφαρμογή σε τοίχους, δάπεδα ή οπουδήποτε μέσα σε ένα μπάνιο, δίνοντας έμφαση στο συνολικό design.

Τα γεωμετρικά σχήματα των μαρμάρινων μωσαϊκών

Τα γεωμετρικά μοτίβα αποτελούν μία διαχρονική επιλογή πάντα μέσα στην μόδα της εποχής, είτε η σχεδιαστική προσέγγιση είναι μινιμαλιστική, είτε μαξιμαλιστική, καθώς η γεωμετρία σε συνδυασμό με τον όγκο μίας επιφάνειας συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δραματικού και δυνατού αποτελέσματος.

Tip 1: Eξάγωνο. Το εξάγωνο ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και κομψό γεωμετρικό σχήμα τα τελευταία χρόνια και έχει ήδη εδραιωθεί ως εξαιρετική επιλογή για το μέλλον.

Tip 2: Chevron. Mία πλάτη κουζίνας επενδεδυμένη με μωσαϊκά chevron είναι μία πολύ καλαίσθητη επιλογή που προσθέτει κατεύθυνση και κίνηση στον χώρο, ιδιαίτερα στην περίπτωση χώρου ενιαίας κάτοψης.

Tip 3: σχήμα Tουβλάκι. Τα μωσαϊκά σε μορφή τούβλου είναι ιδανικά για εφαρμογή σε τοίχους και δείχνουν πολύ όμορφα είτε ως πλάτη κουζίνας, είτε μέσα σε μπάνια.

Tip 4: Ψαροκόκκαλο. Το ψαροκόκκαλο αποτελεί ένα διαχρονικό σχέδιο που εφαρμόζεται τόσο σε τοίχους όσο και σε δάπεδα, προσφέροντας μία αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο.

Tip 5: Τετράγωνα. Τα τετράγωνα μωσαϊκά βρίσκουν συχνότερα εφαρμογή σε τοίχους και φέρνουν έναν αυστηρό αέρα στον χώρο.

Tip 5: 3d cube. Ta μωσαϊκά 3d cube φέρνουν μία πρόσθετη διάσταση σε κάθε χώρο και δημιουργούν ένα συναρπαστικό παιχνίδι τριών διαστάσεων.

Tip 6: Basket. Τέλος, τα μωσαϊκά Basket Weave και οι παραλλαγές αυτών, είναι μία άριστη επιλογή για ένα κλασσικό σχέδιο με μοντέρνα οπτική, καθώς συμπληρώνουν όμορφα έναν χώρο, προσφέροντας μία αίσθηση κίνησης.

Τάσεις μαρμάρινων μωσαϊκών και πλακιδίων στην Αρχιτεκτονική και το Design

Εξάγωνα
Η μοντέρνα τεχνολογία επέτρεψε την κατασκευή εξαγωνικών πλακιδίων και μωσαϊκών κομμένα με ακρίβεια, τα οποία εφαρμόζουν άρτια μεταξύ τους δημιουργώντας με ακρίβεια το επιλεγμένο γεωμετρικό μοτίβο.

Τα μωσαϊκά σε εξαγωνική μορφή, είτε σε έντονες είτε σε φυσικές αποχρώσεις ή ακόμη και σε συνδυασμούς τους, τοποθετούνται τόσο σε τοίχους σαλονιών, εμφανίζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και σε δάπεδα μπάνιων. Επίσης, μπορούν να αναμιχθούν όμορφα με ορθογώνια ή με πλακίδια σε ψαροκόκκαλο ή σε τριγωνική μορφή και να δημιουργηθεί έτσι ένα ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, τα εξάγωνα μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων που καταλήγουν σε μια εκπληκτική μορφή μοτίβου. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό της διάταξης του μοτίβου, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη των τοίχων ή των δαπέδων, καθώς και τυχόν έπιπλα ή αξεσουάρ που θα τοποθετηθούν αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθούν κενά και σφάλματα που θα χαλούν την ομορφιά και την ομοιομορφία του μοτίβου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες διαστάσεις σε δάπεδα, όπου με την κατάλληλη επιλογή χρώματος μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν έναν χώρο. Τα εξαγωνικά μωσαϊκά σε μεγάλες διαστάσεις δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε χώρους τουαλετών ή μπάνιων όταν εφαρμόζονται στο δάπεδο, σε έναν τοίχο ή σε μέρους αυτού, καθώς και σε ντουζιέρες.

Extra Tip! Σε ανοιχτούς χρωματισμούς, όπως οι σικάτοι τόνοι γκρι και λευκού, το αποτέλεσμα είναι ένας ήρεμος, διαχρονικός χώρος όπου το σχήμα έχει τον μεγαλύτερο ρόλο. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας εξαγωνικά μωσαϊκά σε σκουρότερους χρωματισμούς, δημιουργείται ένα δραματικό αποτέλεσμα. Επίσης, σε συνδυασμό με χρωματισμό των τοίχων σε ένα έντονο χρώμα ή με την εφαρμογή μίας πολυτελούς ταπετσαρίας, το δραματικό αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη επίδραση, δημιουργώντας κάτι το απροσδόκητο.

Μίξη Ζωνών
Αναμειγνύοντας τα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να δημιουργηθούν νέες χρωματικές ζώνες ή μοτίβα στον χώρο. Αυτή η μέθοδος δημιουργεί εξαιρετικές μεταβατικές ζώνες, όπως ο χώρος της ντουζιέρας σε ένα μπάνιο, διάφορες ζώνες σε χώρο ενιαίας κάτοψης ή η μετάβαση από έναν εσωτερικό χώρο σε έναν εξωτερικό χώρο βεράντας. Η διαφοροποίηση στο χρώμα των αρμών προσφέρει ένα πρόσθετο εργαλείο στα χέρια των σχεδιαστών.

Μεγάλα Πλακίδια
Πλακίδια μεγάλων διαστάσεων με μίνιμαλ γραμμές αρμών δημιουργούν μία εντύπωση μεγαλύτερου χώρου. Το ιδαίτερο μέγεθος τους αναδεικνύεται σε μεγάλες μονοτονικές επιφάνειες, όπως συχνά συναντώνται σε πολυτελή ξενοδοχεία. Η μίξη μεγάλων πλακιδίων ανοιχτών και σκουρότερων χρωμάτων σε μαρμάρινες επιφάνειες ενισχύει το αποτέλεσμα και διευκολύνει την γεωμετρική αντίληψη μεταξύ χώρου και βάθους.

Τα μεγάλα πλακίδια βρίσκουν την θέση που τους αξίζει το 2021 και ένα απροσδόκητο σημείο εφαρμογής τους είναι η πλάτη της κουζίνας. Τα μωσαϊκά μικρότερων σχημάτων ή τα παραλληλόγραμμα σχέδια αντικαθίστανται από τα μεγάλα πλακίδια και τα ακόμη μεγαλύτερα μοτίβα.

Επιστροφή στο Μαύρο
Ενώ στο μοντέρνο και στο Σκανδιναβικό στυλ το μαύρο χρώμα ήταν το τέλειο συμπληρωματικό χρώμα, πλέον γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως το κύριο χρώμα του δαπέδου. Μαύρα ή σκούρα πλακίδια μαρμάρου σε μεγάλα εξάγωνα με λεπτές γραμμές αρμών.

Το μαύρο συνδυάζεται όμορφα με σχεδόν τα πάντα και αυτό συμβαίνει και με το μαύρο δάπεδο που τονίζει ο,τιδήποτε τοποθετείται επάνω του.

Vintage μαύρο και λευκό δάπεδο
Ενώ το μαύρο σε εξάγωνο είναι εντυπωσιακό, το vintage μαύρο και λευκό έχει αρχίσει να εμφανίζεται και πάλι. Είτε ως ρετρό σκακιέρα είτε ως δραματικά chevrons, η έντονη διαφορά των μαύρων και λευκών μαρμάρων κάνει αισθητή την παρουσία της.

Γκρι πλακίδια
Οι γκρι τόνοι είναι διαχρονικοί και αποτελούν δημοφιλή τάση τόσο σε χώρους κατοικίας, όσο και σε χώρους εργασίας. Αποχρώσεις του γκρι είτε μονοτονικές, είτε πολυτονικές, χρησιμοποιούνται σε δάπεδα ή σε τοίχους και διαμορφώνουν έναν καθαρό, σύγχρονο χώρο. Τα πλακίδια μαρμάρου σε γκρι αποχρώσεις δημιουργούν ένα έντονο αλλά ουδέτερο φόντο για τα έπιπλα, τις συσκευές και η διακόσμηση ξεχωρίζει.

Λευκά πλακίδια
Τα φωτεινά λευκά πλακίδια μαρμάρου είναι μία τάση για την κατοικία και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα φέτος στις κουζίνες, στα μπάνια και στους επαγγελματικούς χώρους. Συνδεδεμένο με την υγιεινή και την καθαρότητα, το λευκό μάρμαρο δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου, ζωντανού χώρου, ο οποίος μπορεί να δεχθεί και να τονίσει τα έπιπλα και τις επιλογές της διακόσμησης.

Χρήσεις των μαρμάρινων πλακιδίων και των μωσαϊκών

Για αιώνες, τα μαρμάρινα δάπεδα σε οποιοδήποτε σχήμα, είτε είναι μωσαϊκά, πλακίδια ή μεγαλύτερης μορφής επιφάνειες, με την ζωντάνια, την καθαρότητα και το στυλ τους είναι ο de facto ορισμός της κομψότητας. Τα πλακίδια μαρμάρου συνδυάζουν την εκλεπτυσμένη αισθητική του φυσικού αυτού υλικού με τις απεριόριστες επιλογές των σχημάτων και των μοτίβων που προσφέρονται από τα μωσαϊκά ώστε να δημιουργηθούν φωτεινοί, πανέμορφοι χώροι.

Τα διαχρονικά πλακίδια μαρμάρου και τα μωσαϊκά βρίσκουν εφαρμογή από κατοικίες ή χώρους εργασίας έως μπάνια, μετατρέποντας τον χώρο με την ζωηρή τους λάμψη και την αίσθηση των μεταβαλλόμενων γεωμετρικών μοτίβων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιούνται σε δάπεδα εισόδων ή τοίχους, αναλόγως της σχεδιαστικής επιλογής και του στυλ και σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων μπορούν πραγματικά να ανυψώσουν έναν χώρο.

Σε ανοιχτόχρωμη μορφή, όπως οι κομψοί τόνοι γκρι και λευκού, το αποτέλεσμα είναι ένας ήρεμος, διαχρονικός χώρος όπου το σχήμα των πλακιδίων ή των μωσαϊκών δημιουργεί την μεγαλύτερη επίδραση. Αντίθετα, η επιλογή σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις καταλήγει σε ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα. Τέλος, σε συνδυασμό με δυνατά χρώματα τοίχων ή μία πλούσια ταπετσαρία το δραματικό αποτέλεσμα μεταφέρεται ακόμη πιο μακριά, δημιουργώντας μία εντελώς απροσδόκητη εντύπωση.

Στη Stone Group International, τα πλακίδια & οι ψηφίδες αποτελούν μια από τις βασικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες, γι’ αυτό και επεκτείναμε ήδη την παραγωγή πλακιδίων μας, προσθέτοντας δύο γραμμές παραγωγής, καθώς και εξειδικευμένα μηχανήματα παραγωγής ψηφίδων και μεγάλων εξάγωνων πλακιδίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχέδια, μπορείτε να περιηγηθείτε στον κατάλογο μας.