NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

Οι μέθοδοι τοποθέτησης μαρμάρων με βένες

Οδηγίες και φωτογραφίες που εξασφαλίζουν την κατάλληλη τοποθέτηση πλακιδίων και πλακών.

Κάθε όγκος μαρμάρου είναι μοναδικός όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα και διακοσμημένος με ένα διαφορετικό μοτίβο βενών. Οι συνδυασμοί των βενών με το χρώμα στο φόντο του μαρμάρου παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Όταν κάποιος αρχιτέκτονας, σχεδιαστής ή διακοσμητής επιλέξει την αξιοποίηση μαρμάρου με βένες σε ένα έργο του είναι πολύ σημαντικό να επιλέξει παράλληλα και τον κατάλληλο τρόπο τοποθέτησης του υλικού, καθώς αυτό θα επηρεάσει ριζικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά των μαρμάρων με βένες. Δώσαμε τον ορισμό τους, αναλύσαμε τον τρόπο δημιουργίας τους, ενώ μελετήσαμε και τα είδη ή τις ομάδες στις οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε πώς με την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου τοποθέτησης πλακών και πλακιδίων με βένες, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε ένα έργο.

Μέθοδοι τοποθέτησης μαρμάρων με βένες

Παρακάτω παρατίθενται τέσσερις (4) βασικοί τύποι τοποθέτησης που εφαρμόζουμε στις εγκαταστάσεις μας.

Μέθοδος 1: Pattern matching και πως λειτουργεί

Τα μοτίβα των βενών ξεκινούν από ένα τμήμα του μαρμάρου και συνεχίζουν προς την ίδια κατεύθυνση και στο αμέσως επόμενο κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται η αίσθηση της συνέχειας μεταξύ των διαφορετικών επιφανειών. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι πλάκες ενός όγκου γυαλίζονται (polished) προς την ίδια κατεύθυνση από την μια πλευρά.

Για να διασφαλιστεί το σωστό αποτέλεσμα, μετά την διαδικασία Dry Lay, είναι απαραίτητο να σημειωθούν όλες οι πλάκες σε μια ενιαία λίστα (cutting list) διασφαλίζοντας την απαραίτητη συνέχεια των μοτίβων και των γραμμών.

Σ’ αυτή την περίπτωση προτείνεται να σημειώνονται οι πλάκες στην πάνω δεξιά ή αριστερή γωνία με μαλακά, μη διεισδυτικά υλικά που ενδέχεται να καταστρέψουν τον μάρμαρο.

Μέθοδος 2: Περιπλεγμένη εκδοχή (confused version) τοποθέτησης βενών και πως λειτουργεί

Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι πλάκες μαρμάρου δεν έχουν μια ενιαία κατεύθυνση βενών είναι η confused version. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί συγκεκριμένη αλληλουχία των πλακών. Αντ’ αυτού, επιλέγονται άτακτοι σχηματισμοί σαν αφηρημένη τοποθέτηση.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θεωρούνται ιδανικές οι κυματιστές βένες και τα σύννεφα στην επιφάνεια του μαρμάρου. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης οι πλάκες τοποθετούνται χωρίς να έχουν σημειωθεί και προαποφασιστεί η θέση τους.

Μέθοδος 3: Book Match τοποθέτηση βενών και πως λειτουργεί

Book-matching, θεωρείται η τεχνική αντιστοίχισης δύο ή τεσσάρων μαρμάρινων επιφανειών, κατά την οποία οι γειτονικές επιφάνειες αντικατοπτρίζουν η μία την άλλη, δημιουργώντας την αίσθηση ενός ανοικτού βιβλίου.

Η πρώτη πλάκα γυαλίζεται στη μία πλευρά της και η αμέσως επόμενη πλάκα γυαλίζεται στην ακριβώς πίσω πλευρά της. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι σ’ αυτή την περίπτωση οι βένες και τα σχέδια των πλακών θα πρέπει να ενώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την αίσθηση της συνέχειας.

Μέθοδος 4: Συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων

Μια ιδιαίτερα συνήθης πρακτική είναι η αξιοποίηση συνδυασμού όλων των παραπάνω μεθόδων. Η δημιουργικότητα που μπορεί να βασιστεί σε όλους τους παραπάνω συνδυασμούς μπορεί να παράξει εντυπωσιακά αποτελέσματα που καθηλώνουν.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα δημιουργικότητας θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τη συνέχιση ενός μοτίβου book-match από την επιφάνεια του δαπέδου στον τοίχο δίνοντας μια συγκεκριμένη ένταση στον χώρο τοποθέτησης. Ενώ, άλλο ένα παράδειγμα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι η χρήση ενός book-match μοτίβου στο κέντρο ενός δωματίου ενώ περιμετρικά αυτού να τοποθετηθούν ακανόνιστα συνεχόμενα ή εναλλασσόμενα μοτίβα.

Τα μάρμαρα με βένες και η Stone Group International

Στη Stone Group International αριθμούμε αυτή τη στιγμή 9 λατομεία που ανήκουν σ’ εμάς, αλλά και στις συνδεδεμένες με εμάς εταιρείες. Από τα λατομεία αυτά εξορύσσονται καθημερινά πλήθος λευκών, ημίλευκων και έγχρωμων μαρμάρων με βένες.

Τα μάρμαρα που εξορύσσονται κόβονται και επεξεργάζονται στα εργοστάσια, εκεί όπου εφαρμόζονται και οι μέθοδοι τοποθέτησης όλων των πλακών & πλακιδίων με βένες.