NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

Οι τάσεις & οι χρήσεις του μαρμάρου στην αρχιτεκτονική και το design

Τάσεις Μαρμάρων για το 2021 – Εφαρμογές στην Αρχιτεκτονική και στο Design

Χρήσεις του Μαρμάρου στο Interior Design

Ιστορικά, από την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο έως και σήμερα, τα σημαντικότερα κτίρια της πολιτισμένης κοινωνίας είχαν κεντρικά στοιχεία ή επενδύσεις κομψών μαρμάρων. Ναοί, Παλάτια, Αγορές, Δικαστήρια, Λουτρά, Καθεδρικοί Ναοί ήταν δημιουργίες μίας υπέροχης δεξιοτεχνίας που μεταμόρφωνε τα καλά κρυμμένα πετρώματα σε τέχνη και σύμβολα διαχρονικής πολιτισμικής σταθερότητας.

Στον σύγχρονο πολιτισμό, η τεχνολογική πρόοδος έκανε την χρήση του μαρμάρου πιο προσιτή και καλλιέργησε την ένταξή του σε εφαρμογές σε εμπορικούς χώρους και κατοικίες, άλλοτε ως κεντρικό κι άλλοτε ως συμπληρωματικό υλικό της καθημερινής μας ζωής. Από τις όψεις κτιρίων, τα δάπεδα, τις επιφάνειες τραπεζιών έως και τις ειδικές κατασκευές και την κομψή επίπλωση, αυτό το υπέροχα μεταμορφωμένο υλικό εισήλθε στους χώρους μας, δημιουργώντας ένα διακριτικό παιχνίδισμα αντιθέσεων μέσα σε οποιοδήποτε ύφος σχεδιασμού.

Τάσεις μαρμάρου στον σχεδιασμό 2021

Οι δυναμικές σύγχρονες τάσεις εφαρμογών του μαρμάρου σε δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, πάγκους κουζίνας, μπάνια και σε έπιπλα δεν περνούν απαρατήρητες την εποχή που διανύουμε. Ο ενισχυμένος ρόλος των χώρων μας ως καταφύγια ηρεμίας και ξεκούρασης, ενθαρρύνει την χρήση του μαρμάρου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το μάρμαρο ως διαχρονικό σύμβολο καθαρότητας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει εμπορικούς χώρους αλλά και χώρους κατοικιών σε ισορροπημένους και υγιείς χώρους, κατάλληλους για να ζει και να αλληλεπιδρά κανείς. Επιπλέον, ο βιοφιλικός σχεδιασμός μπορεί και αναμειγνύει όμορφα αυτήν την καθαρότητα με στοιχεία της φύσης, δημιουργώντας ενισχυμένους προσωπικούς ή δημόσιους χώρους.

Παρακάτω συνοψίζονται οι σύγχρονες τάσεις, μέσω των οποίων παρουσιάζεται η μοναδικότητα του μαρμάρου στο design και στις διάφορες εφαρμογές του.

Τάσεις μαρμάρου στα Μπάνια

Από τα μάρμαρα που χαρακτηρίζονται ως καθαρά, απλά και λευκά όπως το Thassos Snow White έως αυτά με βένες όπως τα Volakas Heamus , Venus Vox, Elba Blue και τα έγχρωμα, όπως τα Veria Green, Elba Grey, Hemarus, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές ώστε να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί ένας αισθητικά ιδιαίτερος χώρος που θα ανταποκρίνεται στις διαφορετικές απαιτήσεις σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων και διακοσμητών.

Τα μαρμάρινα δάπεδα και οι επενδύσεις τοίχων σε χώρους μπάνιου, σε συνδυασμό με φυσικά υλικά όπως το ξύλο, προσδίδουν έναν οργανικό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του συνολικού ύφους του χώρου. Νιπτήρες και μπανιέρες από μάρμαρο ακολουθούν μία παράδοση από την Κλασσική Ελληνική Εποχή και ενισχύουν τη φυσική ροή του νερού με θετικό ενεργητικό τρόπο. Οι μεταλλικές βρύσες μπορούν ακόμη και να αντικατασταθούν από μαρμάρινες με φυσική, ανέπαφη, ελεύθερη ροή, ελεγχόμενες από αισθητήρες που ενισχύουν τη φιλική χρήση.

Marble interior design trends and applications in bathrooms

Τάσεις μαρμάρου στους Πάγκους Κουζίνας

Το μάρμαρο είναι αγαπημένο υλικό επιλογής για πάγκους κουζίνας και επιφάνειες τραπεζιών. Η αισθητική και η δυνατότητα της μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων, επεξεργασιών και μοτίβων, σε συνδυασμό με την διαχρονική ομορφιά και την αντοχή του μαρμάρου δίνουν την ώθηση στους σχεδιαστές και τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μεγαλοπρεπείς ειδικές κατασκευές που παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά και στοιχεία επιτρέπουν την δημιουργία ειδικών κομματιών και έργων τέχνης που ρυθμίζουν την ατμόσφαιρα και συνεισφέρουν στο ύφος του χώρου της κουζίνας. Από μινιμαλιστικό έως κλασικό και ρετρό design, το μάρμαρο προσφέρει μία ευρεία ποικιλία επιλογών.

Οι πάγκοι κουζίνας και οι επιφάνειες με μάρμαρα με βένες ήταν πάντα αγαπημένος συνδυασμός των interior designers και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές των τελευταίων ετών. Για ένα φωτεινό και μίνιμαλ ύφος κουζίνας, ο απόλυτα λευκός πάγκος αποτελεί συναρπαστικό συνδυασμό με ανοξείδωτες συσκευές και λευκά ντουλάπια κουζίνας. Επιπλέον, σκουρόχρωμοι μαρμάρινοι πάγκοι όπως σε γκρι ή πράσινο χρώμα προσφέρουν ένα δραματικό και σοφιστικέ αποτέλεσμα, το οποίο είναι συγχρόνως κομψό και ζωντανό. Οι πάγκοι κουζίνας με υφή ή βένες δένουν όμορφα με άλλα υλικά για τη δημιουργία ρετρό και κλασικής αισθητικής.

Tip 1: Διαβάστε όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης μαρμάρου για πάγκο κουζίνας & μάθετε τους 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε το συγκεκριμένο υλικό.

Marble interior design trends and applications for kitchen countertops

Τάσεις μαρμάρου στα Δάπεδα

Ένα μαρμάρινο δάπεδο προσδίδει κύρος και κομψότητα σε οποιονδήποτε χώρο, καθώς το υλικό καταλήγει να είναι το κύριο σημείο οπτικού ενδιαφέροντος και ενσωματώνεται αρμονικά είτε με ξύλινες, είτε με μεταλλικές επιφάνειες. Τα πλακίδια μαρμάρου προσφέρουν ατελείωτο αριθμό συνδυασμών στη δημιουργία ενός αισθητικά άρτιου αποτελέσματος μέσα στον χώρο, γι’ αυτό και οι σχεδιαστές τείνουν όλο και περισσότερο να το χρησιμοποιούν.

Το κλασικό λευκό μάρμαρο είναι μία ασφαλής επιλογή που δημιουργεί παράλληλα τον καμβά για τη δημιουργία του συνολικού χώρου. Το λευκό μάρμαρο προσφέρει ζωντάνια και συμβάλει στην αισθητική ισορροπία, καθώς συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία και υλικά του χώρου.

Το γκρι μάρμαρο προσφέρει ένα ουδέτερο, ήσυχο και επιβλητικό τόνο στον χώρο χωρίς την φωτεινότητα του λευκού μαρμάρου, επιτρέποντας όμως τη δημιουργία ενός χώρου μοντέρνου με μικρότερη ένταση και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Tip: Διαβάστε τα tips, τους τρόπους & τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή των κατάλληλων μαρμάρινων πλακιδίων για πάτωμα.

Marble tiles interior design trends and applications for flooring

Τάσεις μαρμάρου στις Επενδύσεις Τοίχων

Οι μαρμάρινες πλάκες επένδυσης τοίχων καθορίζουν τον χώρο στον οποίο ενσωματώνονται. Είτε σε χώρους κατοικίας και εργασίας, είτε σε μπάνια και δημόσιους χώρους, ένας τοίχος επενδεδυμένος με μάρμαρο είναι επιβλητικός και αντανακλά το διαχρονικό κύρος, τη σταθερότητα και τη φωτεινότητα του μαρμάρου. Η ποικιλία των χρωμάτων, των βενών και των μοτίβων που προσφέρει το μάρμαρο, δίνουν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές και στους αρχιτέκτονες να ντύσουν τους τοίχους με αυτό το εξαιρετικό υλικό και να δημιουργήσουν χώρους ιδιαίτερης αισθητικής. Επιπλέον, οι μαρμάρινες πλάκες επένδυσης τοίχων, επίσης, συνδυάζονται όμορφα στον χώρο με φυσικά υλικά, μέσα στα πλαίσια του οικολογικού και βιοφιλικού σχεδιασμού.

Οι μαρμάρινες πλάκες επένδυσης τοίχων σε σκούρο χρώμα όπως πράσινο ή γκρι είναι επιβλητικές, και αποπνέουν μία σκούρη φωτεινότητα. Τα γκρι μάρμαρα παρέχουν έναν ουδέτερο καμβά που συνδυάζεται όμορφα με μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών. Τα λευκά μάρμαρα προσφέρουν στον χώρο ένα απέριττο και ανάλαφρο ύφος που επιτρέπει τη δημιουργία φωτεινών καθιστικών χώρων ή μπάνιων.

Μία πολύ διαδεδομένη τεχνική τοποθέτησης και παρουσίασης μαρμάρων που συνηθίζεται στις επενδύσεις τοίχων, είναι αυτή του ‘’ανοιχτού βιβλίου’΄ ή αλλιώς ‘’book-match’’. Τα σχέδια και οι βένες που διατηρεί η κάθε επιφάνεια μαρμάρου αντικατοπτρίζονται μεταξύ τους και δίνουν την εντύπωση μίας ενιαίας πλάκας.

Tip: Μάθετε περισσότερα για τις εφαρμογές και τις διακοσμητικές λύσεις με book-matched μαρμάρινες πλάκες.

Marble wall-cladding interior design trends and applications

Μαρμάρινα Έπιπλα και Αξεσουάρ

Τα καθημερινά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα αποκτούν έναν αποκλειστικό χαρακτήρα με την ενσωμάτωση μαρμάρινων στοιχείων στο design, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή κομμάτια. Συμπληρωματικά στοιχεία, όπως τραπεζάκια μέσης ή βοηθητικά είναι συναρπαστικές μικρές προσθήκες πολυτέλειας αλλά παράλληλα ηρεμίας, μέσα σε οποιονδήποτε χώρο, ενώ ταυτόχρονα το μάρμαρο προσθέτει υπέροχες υφές και χρώματα στον χώρο, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό ή σε αντίθεση με ξύλινα στοιχεία.

Επιπλέον, η ποικιλία των αξεσουάρ για το σπίτι ή τον εργασιακό χώρο για το styling των εσωτερικών χώρων μεγαλώνει συνεχώς, προσφέροντας απεριόριστους συνδυασμούς και μικρά δωράκια πολυτέλειας στους εαυτούς μας και στους χώρους όπου κατοικούμε και εργαζόμαστε. Μαρμάρινα βάζα, μπολ και κασπώ, δίσκοι, κηροπήγια, αξεσουάρ κουζίνας, όπως επιφάνειες κοπής και δοχεία, μαρμάρινα φωτιστικά και τραπεζάκια και άλλες επιλογές, διατίθενται σε πολλά σχήματα, διαστάσεις, χρώματα και στυλ και ενσωματώνονται πανέμορφα σε οποιονδήποτε χώρο δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Marble furniture, accessories and decorative objects trends

Χρήσεις του μαρμάρου

Το μάρμαρο αποτελεί ένα άριστο υλικό για τη δημιουργία χώρων που αντανακλούν την ηρεμία και την καθαρότητα που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι ώστε να χρησιμοποιηθεί στον σχεδιασμό οποιουδήποτε εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Στην κουζίνα ως πάγκος, νεροχύτης ή ακόμη και ως πόρτες ντουλαπιών. Επίσης, όταν χρησιμοποιείται στο μπάνιο είτε σε ανοιχτό χρώμα, όπως λευκό, είτε σε πιο σκούρες όμορφες εκδοχές, το αποτέλεσμα είναι ένας ήρεμος, αλλά συγχρόνως πολυτελής χώρος. Επιπροσθέτως, οι εφαρμογές του μαρμάρου στα δάπεδα, σε τζάκια ακόμη και σε συντριβάνια εξωτερικού χώρου ή σε επενδύσεις τοίχων προσφέρουν ένα διαχρονικό αποτέλεσμα που αναβαθμίζει την αξία οποιασδήποτε ιδιοκτησίας. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται δημιουργικά με μία υπέροχη γκάμα άλλων υλικών και υφών που θα συμπληρώσουν ή θα έρθουν σε αντίθεση με τις επιλεγμένες επιφάνειες μαρμάρων.