NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

Τα καλύτερα λευκά ελληνικά μάρμαρα για το αρχιτεκτονικό σας project εσωτερικού χώρου

Thassos Snow White, Volakas, Elba Blue, Pirgon, Venus Vox και όλα τα ελληνικά λευκά μάρμαρα που πρέπει να γνωρίζετε για το κατασκευαστικό σας έργο

Αναστάσης Μήτσου,
Regional Sales Manager for U.S.A., Canadian, Australian & Italian markets
Αύγουστος, 2021

Στη σύγχρονη κατασκευαστική αγορά συναντάμε πλήθος δομικών υλικών που μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση του επαγγελματία: φυσικά υλικά, τεχνητά, μονωτικά, ανθεκτικά, διακοσμητικά ή διαχρονικά. Ανάμεσα σε αυτά, ιδιαίτερα αγαπητές είναι οι πρώτες ύλες που συνδυάζουν αντοχή, ευελιξία στη χρήση και επιπλέον, με το χρώμα και την υφή τους αναδεικνύουν με ιδιαίτερο τρόπο projects που προορίζονται τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους.

Αν είσαι αρχιτέκτονας, διακοσμητής/τρια ή ανήκεις στον κατασκευαστικό κλάδο, οι παραπάνω επιλογές σου είναι γνώριμες και θα έχεις κληθεί πολλές φορές να διαλέξεις την καταλληλότερη πρώτη ύλη για το έργο που έχεις αναλάβει.

Αν μάλιστα το ζητούμενο ήταν η επιλογή ενός λευκού δομικού υλικού, σίγουρα θα βρέθηκες να διχάζεσαι ανάμεσα σε γρανίτη, κεραμικό, quartz και μάρμαρο.

Αν είσαι αρχιτέκτονας, διακοσμητής/τρια ή ανήκεις στον κατασκευαστικό κλάδο, οι παραπάνω επιλογές σου είναι γνώριμες και θα έχεις κληθεί πολλές φορές να διαλέξεις την καταλληλότερη πρώτη ύλη για το έργο που έχεις αναλάβει.Αν μάλιστα το ζητούμενο ήταν η επιλογή ενός λευκού δομικού υλικού,σίγουρα θα βρέθηκες να διχάζεσαι ανάμεσα σε γρανίτη, κεραμικό, quartz και μάρμαρο.

Γιατί να επιλέξεις λευκό μάρμαρο σε ένα έργο εσωτερικού σχεδιασμού

Από τα τέσσερα αυτά υλικά, το μάρμαρο παρουσιάζει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που το κάνει ιδανικό για πλήθος εφαρμογών. Η άψογη ποιότητα που πιστοποιείται από σύγχρονες τεχνικές ελέγχου, η μεγάλη του ευελιξία και η ικανότητα του να παρέχει custommade λύσεις καθώς μπορεί να γίνει διαθέσιμο σε όλες τις διαστάσεις, διευκολύνουν τη χρήση του σε πολύμορφα projects εσωτερικού χώρου.

Το λευκό του φόντο αποτελεί καμβά για χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ η μοναδικότητά του λόγω του τρόπου δημιουργίας του μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ποικιλομορφία ώστε να αποτελέσει το κεντρικό θέμα της κατασκευής: βένες, σύννεφα, μοτίβα και αποχρώσεις δεν είναι ποτέ ίδια ανάμεσα σε δύο όγκους μαρμάρου.

Οι επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου ως επαγγελματίας στον κατασκευαστικό χώρο είναι πολυάριθμες, όταν πρόκειται για projects που έχουν ως βασικό υλικό το λευκό μάρμαρο.

Το μπάνιο, η κουζίνα και το σαλόνι είναι κλασικές επιλογές που προτιμώνται από αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Παράλληλα, μικρότερες εφαρμογές όπως πάγκοι κουζίνας, επένδυση τοίχων, τζάκια, μαρμάρινα έπιπλα και αξεσουάρ μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες νότες κομψότητας, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις του interior και exterior design.

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις για την ελληνική βιομηχανία μαρμάρου & τα ελληνικά λατομεία

Ήξερες πως στην Ελλάδα η βιομηχανία του μαρμάρου αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολλά ελληνικά λατομεία είναι ήδη γνωστά διεθνώς με το όνομά τους;

Ελληνικά μάρμαρα σε λευκούς και υπόλευκους τόνους, σε γκρι, πράσινες, κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις, περνούν διαρκώς εργαστηριακές δοκιμές και ελέγχους ποιότητας ώστε να πιστοποιηθούν οι εξαιρετικές ιδιότητές τους και να ανταποκρίνονται σε κατασκευές υψηλών προδιαγραφών.

Λατομεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας διασφαλίζουν άφθονα αποθέματα πρώτης ύλης ώστε να μη χρειαστεί να ανησυχήσεις για το αν θα έχεις αρκετό υλικό για να δουλέψεις, όσο μεγάλης κλίμακας κι αν είναι το έργο σου. Επί του παρόντος, το πιο σημαντικό κέντρο παραγωγής μαρμάρου βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία, όπου συναντάται το 30.5 % της συνολικής έκτασης των λατομείων της χώρας, με 80 ενεργά λατομεία και 15 εργοστάσια.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα ελληνικά λατομεία, επισκέψου ‘’Το προφίλ των ελληνικών λατομείων μαρμάρου΄΄

Όλα τα ελληνικά λευκά μάρμαρα που αξίζει να γνωρίζεις

Τα ιταλικά μάρμαρα τύπου Carrara, Calacatta και Statuario, από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παγκοσμίως, είναι όντως ευρέως διαδεδομένα. Οι επιλογές σου όμως δεν εξαντλούνται εκεί! Πλήθος ελληνικών μαρμάρων είναι διαθέσιμα στην αγορά και μάλιστα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα θα σε διευκολύνουν σημαντικά στη διεκπεραίωση του έργου που αναλαμβάνεις.

Οι διαθέσιμες ποικιλίες λευκόχρωμου ελληνικού μαρμάρου είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε επαγγελματικού επιπέδου απαίτησή σου. Κάθε τύπος άλλωστε έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Γι’ αυτό και σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα παρακάτω:

 • Thassos Snow White. Το λευκότερο μάρμαρο στον κόσμο (!), φίνο και φωτεινό με κρυσταλλικό χρώμα και πολύ υψηλή ηλιακή ανάκλαση. Εξορύσσεται στο ελληνικό νησί της Θάσου, μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες περιοχές εξόρυξης της Ελλάδος. Αυτό το υλικό είναι κατάλληλο για κάθε πολυτελές έργο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, με ποικίλες εφαρμογές στην κατασκευή και στη διακόσμηση.

➡️ Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, τις προτεινόμενες επεξεργασίες, τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά, τις διαλογές και όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Thassos Snow White.

 • Volakas Haemus. Το λατομείο του βρίσκεται στο Βώλακα της Δράμας και είναι λευκό μάρμαρο με διακριτικές, απαλές ή βαθύτερες γκρίζες και μπλε βένες, σύννεφα και κηλίδες. Το μάρμαρο Volakas έχει μία μοναδική και ξεχωριστή ταυτότητα που το καθιστά ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο. Από την ίδια γεωγραφική περιοχή εξορύσσονται αρκετές ποικιλίες του γνωστού μαρμάρου.

➡️ Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, τις προτεινόμενες επεξεργασίες, τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά, τις διαλογές και όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Volakas Haemus.

 • Elba Blue. Άλλο ένα μάρμαρο από τη γνωστή μαρμαροφόρο περιοχή του Βώλακα, στη θέση Γρανίντη της Δράμας, κατάλληλο για μεγάλα και μικρά κατασκευαστικά έργα, εμπορικά και οικιστικά κτίρια.  Λεπτόκοκκο δολομιτικό με έντονους γκρίζους τόνους, αποχρώσεις και σύννεφα, προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένα ομοιογενές και ταυτόχρονα πολύ σκληρό υλικό. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το χαμηλό πορώδες και η χαμηλή απορροφιτικότητά του, το καθιστούν κατάλληλο και για εξωτερικούς χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα και ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες. Από το ίδιο λατομείο εξορύσσονται και τα γνωστά Elba White και Elba Grey.

➡️ Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, τις προτεινόμενες επεξεργασίες, τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά, τις διαλογές και όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Elba Blue.

 • Pirgon. Η ποικιλία εξορύσσεται στη Δράμα, στο χωριό Πύργοι, σε ένα από μεγαλύτερα λατομεία λευκού μαρμάρου στην Ευρώπη. Ένα ομοιογενές υλικό που διατίθεται σε 5 τύπους:
 • Pirgon Alas. Με διακριτικές ή διαγώνιες φλέβες που δημιουργούν μια αίσθηση αρμονικής κίνησης. Αποτελεί μία κλασική, αλλά και πολυτελής επιλογή. Συνδιάζεται άψογα με οποιοδήποτε άλλο υλικό.
 • Pirgon Mist. Λευκόφοντο με διακριτικές βένες ή διάσπαρτα σύννεφα. Οι πλάκες του επιλέγονται συχνά για να χρησιμοποιηθούν σε book-match εφαρμογή.
 • Pirgon Nivatus. Λευκόφοντο (και αυτό) με περιορισμένες γραμμικές ή διαγώνιες βένες. Καθαρό και κομψό, υποστηρίζει πολλαπλές διακοσμητικές λύσεις.
 • Pirgon Delta. Λευκόφοντο με λεπτές διαγώνιες ή και κάθετες βένες που μοιάζουν με κανάλια νερού που ρέουν, και μεταφέρουν μαζί τους τα στοιχεία της φύσης.
 • Pirgon Ebru Arabesque. Το χαρακτηρίζει ένα ιδιαίτερο μοτίβο λουλουδιών και εντυπωσιακά σχέδια που προσιδιάζουν την αραβική τέχνη. Δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιηθεί σε book-match.

➡️ Ζήσε μία μοναδική 360ο εμπειρία στο λατομείο Pirgon:

 • Venus Vox. Άλλο ένα μάρμαρο από την περιοχή του Βώλακα, στη θέση Γρανίντη της Δράμας, λευκόφοντο με κομψό μοτίβο λεπτών διακοσμητικών βενών, αποπνέει μια αίσθηση καθαρότητας και ηρεμίας.

➡️ Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, τις προτεινόμενες επεξεργασίες, τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά, τις διαλογές και όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Venus Vox.

 • Prima Venus. To λατομείο κι αυτού του λευκού μαρμάρου βρίσκεται στην περιοχή του Βόλακα Δράμας, στη Β. Ελλάδα. Με ολόλευκο φωτεινό φόντο κι έντονες γκρι και μαύρες βένες, το Prima Venus είναι πραγματικά ένα υλικό που αξίζει να γνωρίσετε. Η ομορφιά του και τα Τεχνικά του Χαρακτηριστικά το κάνουν να ανταγωνίζεται επάξια τα πιο γνωστά λευκά μάρμαρα στον κόσμο. Λόγω της εξαιρετικής του φωτεινότητας και των σχεδίων που δημιουργούν οι βένες του, το Prima Venus είναι ιδανικό για veinmatch και bookmatch επιλογές.

➡️ Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές, τις προτεινόμενες επεξεργασίες, τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά, τις διαλογές και όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του λευκού μαρμάρου Prima Venus.

 • Aella. Παρόλο που έχει και αυτό λευκό υπόβαθρο, η μοναδικότητά του έγκειται στις καφέ και γκρίζες βένες του, αλλά και σύννεφα που δημιουργούν μοτίβα αραβικής τέχνης.
 • Fusion. Δολομιτικό μάρμαρο με φωτεινό λευκό υπόβαθρο και έντονες φλέβες σε όλη την επιφάνειά του, με χαμηλό πορώδες και χαμηλή απορροφιτικότητα. Ιδανικό για διακοσμητικές εφαρμογές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ προτιμάτε για veinmatch & bookmatch τεχνικές.
 • Selas. Έντονα χρωματισμένες βένες σε λευκό φόντο δημιουργούν ιδιαίτερα μοτίβα και χρωματιστούς συνδυασμούς. Χρησιμοποιείται ευρέως στην book matching τεχνική, σε σύγχρονα, αλλά και πιο κλασικά σχεδιαστικά έργα.
 • Pentelikon. Το πασίγνωστο Πεντελικό μάρμαρο από το οποίο χτίστηκε ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο και πολλοί άλλοι ναοί και μνημεία των Αθηνών, εξορύσσεται στο Διόνυσο Αττικής. Έχει μοναδική λευκή απόχρωσή με ελαφρές γκρίζες ή πράσινες γραμμώσεις και χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα, τη διαύγεια και τη διαφάνειά του.

Πόσο σημαντικός είναι τελικά ο προμηθευτής λευκού μαρμάρου που θα επιλέξεις;

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του προμηθευτή θα παίξει πολύ βασικό ρόλο, καθώς η καθοδήγησή του θα σου φανεί χρήσιμη σε όλα τα στάδια του project. Ένας καταρτισμένος ειδικός θα σε συμβουλεύσει για τον καταλληλότερο τύπο λευκού μαρμάρου για τη χρήση που το προορίζεις, και θα σου συστήσει ποικιλίες που ίσως και να μην τις γνώριζες.

 

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και αποφασιστούν τα λευκά μάρμαρα που θα ταίριαζαν στο έργο, ξεκινά το πιο δύσκολο κομμάτι. Της εύρεσης προμηθευτή, ικανού να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες στην καλύτερη ποιότητα και στο αναγκαίο χρονικό πλαίσιο.

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του προμηθευτή θα παίξει πολύ βασικό ρόλο, καθώς η καθοδήγησή του θα σου φανεί χρήσιμη σε όλα τα στάδια του project.

Ένας καταρτισμένος ειδικός θα σε συμβουλεύσει για τον καταλληλότερο τύπο λευκού μαρμάρου για τη χρήση που το προορίζεις, και θα σου συστήσει ποικιλίες που ίσως και να μην τις γνώριζες.

Στη Stone Group International βρισκόμαστε στη διάθεση σου να συζητήσουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τα ελληνικά λευκά μάρμαρα. Μπορούμε να σου διασφαλίσουμε όχι μόνο εγγυημένη ποιότητα και ποσότητα, αλλά και να σου προσφέρουμε επαγγελματική συμβουλευτική σύμφωνα με την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο.

Αυτή τη στιγμή διατηρούμε 10 ενεργά λατομεία από όπου εξορύσσεται καθημερινά πλήθος μαρμάρων, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας να αφορά στα λευκά μάρμαρα. Αποτελούμε μία καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας προϊόντων μαρμάρου (όγκοι, πλάκες, πλακίδια και μωσαϊκά).

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας στο site της εταιρίας μας ή επικοινώνησε τηλεφωνικά (+302394020440) για να κλείσεις το ραντεβού σου, και θα σε καθοδηγήσω σε κάθε βήμα του έργου σου.

Αναστάσης Μήτσου,

Regional Sales Manager for U.S.A., Canadian, Australian & Italian markets.