NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
για σκοπούς Μarketing

Με την παρούσα δηλώνω τα ακόλουθα αναφορικά με το ονοματεπώνυμό μου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου («τα Δεδομένα») που διέθεσα στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας εταιρεία με την επωνυμία «MARMOR SG Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μαρμάρου και Γρανίτη» και το διακριτικό τίτλο «STONE GROUP INTERNATIONAL» (:«η Εταιρεία») με σκοπό να ενημερώνομαι με την λήψη newsletter στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για τα προϊόντα, τις δράσεις και τα νέα της Εταιρείας:

Έχοντας ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

(α) για τα δικαιώματα μου, όπως αυτά προσδιορίζονται για τα υποκείμενα των δεδομένων στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ειδικότερα του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 697/2016 σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της ενημέρωσης, της πρόσβασης, της διόρθωσης, της διαγραφής, του περιορισμού, της φορητότητας και της εναντίωσης).
(β) ειδικότερα ότι για την τυχόν άσκηση των δικαιωμάτων μου αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, ορισμένο από την Εταιρεία είναι ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων τον οποίο μπορώ να αναζητήσω στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@stonegroup.gr στον οποίο θα απευθύνω τυχόν αίτημά μου για άσκηση κάποιου εκ των δικαιωμάτων μου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
(γ) πως διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω τη συναίνεση που παρέχω σήμερα με την παρούσα επιλέγοντας τη σχετική εντολή ανάκλησης στη φόρμα Ανάκληση Συναίνεσης.
(δ) πως τα Δεδομένα τηρούνται από την Εταιρεία και δεν διαβιβάζονται παρά στους απολύτως αναγκαίους εκτελούντες την επεξεργασία παρόχους υποστήριξης ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων της Εταιρείας.

 
info@stonegroup.gr

Blog

8 λόγοι για να επιλέξετε έναν μαρμάρινο πάγκο για την κουζίνα σας

Δείτε όλα τα πλεονεκτήματα χρήσης του μαρμάρου για πάγκο κουζίνας

Οι εσωτερικοί χώροι που φιλοξενούν κουζίνες ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πεδίο δημιουργικότητας και ανάδειξης διαφορετικότητας για διακοσμητές και αρχιτέκτονες. Η καθημερινή χρήση των πάγκων επιβάλλει τη χρήση ανθεκτικών πρώτων υλών που σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της κουζίνας στο σύνολό της, θα δώσουν μία ξεχωριστή φιλοσοφία σε κάθε κουζίνα. Έτσι λοιπόν, τα υλικά που θα επιλεχθούν στην φάση της κατασκευής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ειδικότερα, για τους πάγκους κουζίνας, υπάρχουν στις μέρες μας πολλές εναλλακτικές επιλογές υλικών. Μοντέρνο ή κλασικό, φυσικό ή τεχνητό, το υλικό του πάγκου κουζίνας μπορεί να αλλάξει τελείως την όψη του εσωτερικού χώρου κουζίνας. Μία ιδιαίτερα διαδεδομένη επιλογή για πάγκο αποτελεί και το μάρμαρο. Λόγω της φυσικής του ομορφιάς το μάρμαρο, σε λευκές ή έγχρωμες αποχρώσεις, εξακολουθεί και παραμένει δικαίως μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για την συγκεκριμένη χρήση.

Είναι όμως το μάρμαρο το κατάλληλο υλικό για πάγκο κουζίνας; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του υλικού;

Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε 8 λόγους για τους οποίους το μάρμαρο αποτελεί κατάλληλο υλικό για πάγκους κουζίνας.

Παρακάτω αναλύονται εκτενέστερα οι οκτώ (8) λόγοι που καθιστούν τους μαρμάρινους πάγκους κατάλληλους για την κουζίνα του κάθε σας project.

 

Φυσική ομορφιά

Καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του μαρμάρου ως πρώτη ύλη, έναντι οποιασδήποτε άλλης, είναι η φυσική ομορφιά που το χαρακτηρίζει. Η πολυτέλεια και η λάμψη που προσφέρει στον χώρο τον οποίο διακοσμεί το κάνουν να ξεχωρίζει έναντι των άλλων φυσικών και τεχνικών υλικών.

Λόγω της ξεχωριστής ομορφιάς του, το μάρμαρο θεωρείται ένα αναντικατάστατο υλικό.

 

Μοναδικότητα του υλικού

Σε άμεση συσχέτιση με τα παραπάνω είναι και τα μοναδικά σχέδια και μοτίβα του πηγαίου υλικού. Όπως και κάθε άλλο φυσικό υλικό, έτσι κι αυτό, εμφανίζει μοναδικά αισθητικά στοιχεία στην επιφάνειά του (βένες, νερά, μοτίβα κλπ). Τα μοτίβα και οι σχηματισμοί που παρατηρούμε είναι φυσικές διεργασίες ετών, που κρύβουν μια δική τους ιστορία. Η μοναδικότητα του υλικού πηγάζει μέσα απ’ αυτές τις φυσικές διεργασίες εκατοντάδων ή και χιλιάδων χρόνων. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την επιλογή των κατάλληλων πλακών που θα συνθέσουν έναν πάγκο κουζίνας. Ο πάγκος που τοποθετηθείται σε κάθε κουζίνα είναι μοναδικός και πολλές φορές είναι απαραίτητη η συμβουλή ειδικών για να επιτευχθεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Χρωματική ποικιλία και διαθεσιμότητα

Υπάρχει πάντα μία μεγάλη χρωματική γκάμα και διαθεσιμότητα κάθε τύπου μαρμάρου που μπορεί να ταιριάξει στο project σας. Τα μάρμαρα μπορεί να είναι λευκά, να έχουν δηλαδή λευκό φόντο ή να είναι έγχρωμα, να έχουν δηλαδή κάποιο σκούρο φόντο. Εκτός από το χρώμα του φόντου τους, τη συνολική εικόνα του μαρμάρου καθορίζουν οι βένες, τα νερά και τα μοτίβα του. Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης και του κατάλληλου μοτίβου εξαρτάται πάντοτε από το ύφος και την αισθητική του project όπου θα τοποθετηθεί ο μαρμάρινος πάγκος, καθώς και από το προσωπικό στυλ του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Είτε, λευκό, είτε γκρι, είτε έγχρωμο, το σίγουρο είναι πως θα βρεθεί το κατάλληλο μάρμαρο για την κατάλληλη περίπτωση, καθώς η διαθεσιμότητα σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους μαρμάρων ανά τον κόσμο, είναι μεγάλη.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε 6 τύπους ελληνικών λευκών  & έγχρωμων μαρμάρων που προτείνονται για πάγκους κουζίνας.

Αντοχή στον χρόνο

Εξαιτίας της μεγάλης ανθεκτικότητάς του σε χρόνιες διαβρωτικές συνθήκες, το μάρμαρο χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τη μεγαλύτερη απόδειξη της ανθεκτικότητάς του αποτελούν τα παλιά κτίρια και τα αγάλματα που διασώζονται από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.

Το μάρμαρο μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου τις εκδορές και τις γρατζουνιές, ενώ με την κατάλληλη διαδικασία αδιαβροχοποίησης μπορεί να αποφευχθεί η απορρόφηση υγρών από την επιφάνειά του.  Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην μεταποιητική διαδικασία των φυσικών πετρωμάτων δημιουργούν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες στεγανοποίησης των μαρμάρινων πλακών. Σύμφωνα με τη διαδικασία αδιαβροχοποίησης, οι πόροι στην επιφάνεια του μαρμάρου γεμίζουν με το κατάλληλο υλικό, ελαχιστοποιώντας ή και μηδενίζοντας την απορροφητικότητα του υλικού.

 

Πολλαπλές επεξεργασίες

Οι επεξεργασίες οι οποίες επιδέχονται τα μάρμαρα στην επιφάνειά τους, είναι πλέον πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: polished, brushed, bush hammered…  Οι διαφορετικές αυτές επεξεργασίες δεν προσδίδουν μόνο διαφορετικά αισθητικά αποτελέσματα. Ανάλογα με τον τύπο μαρμάρου, η κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να προφυλάξει  την επιφάνειά του και να συντελέσει στην αντοχή του στον χρόνο.

Ως εκ τούτου η χρήση του μαρμάρου σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους, με την απαραίτητη φροντίδα, αλλά και την κατάλληλη διαδικασία αδιαβροχοποίησης που αναφέρθηκε πιο πάνω μπορεί να συντελέσει σε μια μακρόχρονη χρήση.

 

Αντοχή σε μεταβολές της θερμοκρασίας

Το μάρμαρο είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες επιλογές σε περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών, γιατί παρουσιάζει εξαιρετική ανθεκτικότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λόγω της μόνιμα φυσικής ψυχρότητάς του, η χρήση του σε πάγκους κουζίνας έχει διαδοθεί σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους, ενώ προτιμάται και ως η κύρια επιλογή για τζάκια.

Οι μαρμάρινοι πάγκοι δεν καίγονται. Για την επίτευξη μακροζωίας του υλικού ωστόσο, συνιστάται ως βέλτιστη πρακτική  η χρήση αντιπυρικών βάσεων για τα πολύ θερμά αντικείμενα. Η συχνή και συνεχόμενη ταλαιπωρία του υλικού από σκεύη υψηλών θερμοκρασιών αυξάνει τον κίνδυνο φθορών της επιφάνειας και αλλοίωσης του χρώματος.

 

Είναι ένα υλικό εύκολο να κοπεί και να σμιλευθεί σε διαφορετικά σχήματα

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που κόβεται και σμιλεύεται εύκολα. Επιπρόσθετα, με την χρήση σύγχρονων τεχνικών και μηχανών φρεζαρίσματος (Computer Numerical Control, CNC) μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοναδικό επιθυμητό σχέδιο, αλλάζοντας όλο το ύφος της διακόσμησης της κουζίνας.

 

Αύξηση της εμπορικής αξίας του σπιτιού

Η επένδυση σε υλικά υψηλών προδιαγραφών αυτομάτως αυξάνει και την συνολική εμπορική αξία του ακινήτου. Τα διακοσμητικά στοιχεία, οι τεχνικές και οι εν γένει πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν και θα επενδύσουν τις επιφάνειες αντικατοπτρίζουν και την αισθητική του χώρου.

Το μάρμαρο είναι το στιβαρό, συμπαγές και πολυτελές υλικό που αναβαθμίζει κάθε χώρο στον οποίο ενσωματώνεται.

 

Ένας πάγκος από μάρμαρο έχει αναμφίβολα πολλά πλεονεκτήματα. Διατίθεται σε πολλαπλές επιλογές χρωμάτων και επεξεργασιών, είναι εύκολο να σμιλευτεί και να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχέδιο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολυτέλεια και αντοχή στον χρόνο. Η κομψότητα του μαρμάρου προσδίδει στον χώρο έναν μοναδικό χαρακτήρα και μπορεί να απογειώσει διακοσμητικά κάθε κουζίνα.